Shqipëria

Qeveria merr vendimin për studentët që humbën familjarët pas tërmetit

Shkruar nga Anabel

2 Dhjetor 2019

Qeveria merr vendimin për studentët që humbën

Qeveria ka marrë vendimin e radhës për studentët që kanë humbur familjarët e tyre në tragjedinë  e 26 nëntorit. Të gjithë studentët në Durrës, Tiranë dhe Lezhë që humbën të afërmit e tyre do të përfitojnë bursë në masën 15 mijë lek në muaj. 

Vendimi është zyrtar dhe vjen në kuadër të paketës së ndihmave që qeveria ka miratuar për njerëzit e prekur nga tërmeti njësoj siç janë strehimi i menjëhershëm apo pensionet e posaçme.

Nga kjo bursë do të përfitojnë studentët që ndjekin arsimin e lartë në universitetet publike, për vitin akademik 2019-2020, të cilët humbën persona të familjes në tërmetit e të martës së shkuar (26 nëntor).

 Në këtë rast ata do të përfitojnë 5 mijë lekë më tepër se të rinjtë e tjerë që ndjekin studimet e larta. Ata që do të merren me identifikimin e këtyre studentëve do të jenë vetë universitetet që më pas do të dërgojnë listat për miratim në ministrinë përgjegjëse për arsimin.

Nga ana tjetër, qeveria ka bërë të ditur  se ka komunikuar me familjet e 51 viktimave të tërmetit të 26 nëntorit për të diskutuar konkretisht hapat që do të merren për rikuperimin e banesave, strehimin e tyre dhe marrjen e pensioneve.

MOS I HUMBISNI