Kinema & TV

Shqiptarja që dikur shiste çaj mali, sot fiton çmimin e rëndësishëm ndërkombëtar

Shkruar nga Anabel

2 Dhjetor 2019

Shqiptarja që dikur shiste çaj mali, sot fiton çmimin e

Që në moshën 7-vjeçare, Artes Ferruni, sot një vlogere jo fort e njohur shqiptare, nisi të ndihmonte familjen duke shitur çaj mali. Në një intervistë për “Ftesë në pesë” në shkurt të këtij viti, ajo rrëfeu se asnjë prej prindërve nuk ia kërkoi një gjë të tillë, por ishte dëshira e saj për të kontribuuar sadopak në familje. Në intervistën me Bieta Sulon", Artes theksoi se qe pikërisht kjo eksperiencë që e ndihmoi për të punuar vetë dhe për t'i bërë gjërat ndoshta ndryshe nga bashkëmoshatarët e saj. Në moshën 25-vjeçare, Artes fitoi një çmim në The International Emmy Awards, që vlerëson prodhimet televizive dhe kinematografike jashtë SHBA-së.

Shqiptarja që dikur shiste çaj mali, sot fiton çmimin e

The International Emmy Awards kanë një kategori të veçantë, të quajtur JCS International Young Creatives Award, për të vlerësuar dhe nxitur talentet e reja në fushën e kinemasë dhe televizionit. Në qendër të JSC IYCA ndodhen punimet për paqen. Pikërisht në këtë kategori, rreth një javë më parë, Artes Ferruni u shpall fituese për filmin e saj me metrazh të shkurtër, “It stars within”.

Shqiptarja që dikur shiste çaj mali, sot fiton çmimin e
Presidentja e JCS International, Michal Grayevsky me fituesit e vitit 2019: Breech Asher Harani (Filipinet), Artes Ferruni (Shqipëria) dhe Funke Alafiatayo (Mbretëria e Bashkuar).

“It stars within” (Fillon nga brenda) trajton paqen, por sjellë në një tjetër këndvështrim. “Paqja vjen nga brenda nesh.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A R T Ξ (@itsartes) on

Nisur nga rrjetet e saj sociale, duket se Artes, përpos filmit, i kushton një rëndësi të madhe çështjeve të mjedisit, ku duket se një pjesë e mirë e projekteve të saj lidhen pikërisht me problematikat mjedisore të planetit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A R T Ξ (@itsartes) on

MOS I HUMBISNI