Social Buzz

Para se t'ja 'punoni' dikujt, lexoni këtë

Shkruar nga Anabel

27 Maj 2020

Para se t'ja 'punoni' dikujt, lexoni këtë

Në episodin e 10-të të Hostel by Anabel, me idenë e Deas dhe bashkëpunimin e Anës, Ernestit dhe Albertës, përgatitën një rreng për Megin dhe Violën. Një djalë i maskuar dhe "i armatosur" u shfaq nga hiçi dhe këmbëngulte për celularin dhe password-in e Megit!

Siç mund ta keni parë, gjatë asaj skene u krijuan shumë situata dhe rrengu mund të ishte gati perfekt nëse Ernesti nuk do kishte qeshur në fund. Historia ka treguar se ka "kamera të fshehta" që të përfshijnë aq shumë sa për një çast harron që është thjesht shaka, siç ka të tjera në të cilat objektivi del i tmerruar! Sidoqoftë, që një rreng të shkojë sipas parashikimit tuaj dhe mos të përfundojë në asnjë nga ekstremet, duhet të keni parasysh disa rregulla të thjeshta. 

Nëse doni t'ja "punoni" dikujt, kini parasysh 3 pika kryesore:

1- Konsideroni

Mendoni për të gjithë njerëzit që do të përfshihen nga një situatë e tillë. Si mund të reagojë secili, a do të lëndohet dikush dhe gjëra të tjera si këto. Respektoni principet kryesore të etikës (respektin, ndershmërinë dhe konsideratën) dhe vazhdoni me planin.

2- Bëni një plan: "Po sikur"

Mendoni për të gjitha rrugët që mund të marrë plani juaj dhe për një mundësi përshtatjeje. Çfarë do bësh nëse situata të del jashtë kontrolli? Do të qeshësh?!

3- Kontrollo

Rrengu mbaroi dhe fatmirësisht shkaktoi shumë të qeshura. Tani, duhet të tregosh pak empati dhe të studiosh nëse dikush nga ata që ishin pjesë e planit janë lënduar, dëmtuar apo mërzitur. Eshtë rrengu yt dhe mban ti përgjegjësi.

Përshtatur nga Ovation

MOS I HUMBISNI