Health News

Kontrolli për koronavirus: Testi ndaj qenushit rezulton pozitiv

Shkruar nga Anabel

28 Shkurt 2020

Kontrolli për koronavirus: Testi ndaj qenushit rezulton pozitiv

Te qenushi i një pacienti të prekur nga koronavirusi Covid-19 në Hong Kong u zbulua një “nivel i ulët” i koronavirusit. Pas analizave të kryera në zgavrën e gojës dhe hundës, rezultoi se qenushi ishte pozitiv.

Megjithatë nuk ka vend për panik, pasi deri në këto momente është ende e paqartë nëse qenushi është vërtet i infektuar, apo thjesht ka virusin në zgavrën e gojës dhe hundës për shkak të kontaktit me ambientin.

Aktualisht, nuk ka prova se kafshët shtëpiake mund të infektohen nga Covid-19.

Qenushi i llojit pooch po mbahet në një strehë kafshësh, larg kafshëve të tjera dhe pritet që të bëhen më shumë teste ndaj tij.

Për më shumë informacion në lidhje me kafshët shtëpiake dhe produktet “made in China”, drejtohuni te linku i mëposhtëm.

 

MOS I HUMBISNI