Spirituality

Hap pas hapi: Si ta lexoni pëllëmbën e dorës

Shkruar nga Anabel

15 Shtator 2020

Hap pas hapi: Si ta lexoni pëllëmbën e dorës

E dëgjojmë kaq shpesh frazën "fati është i shkruar në duar", por s'e kemi kuptuar kurrë ç'tregojnë fiks ato vijat e famshme për jetën apo të ardhmen tonë.

Sa e vërtetë është s'mund ta dimë, por s'humbisni gjë nëse mësoni ta lexoni. 

Këshilla:

Filimisht zgjidhni dorën, por zgjedhja s’duhet të jetë e rastësishme. Për të lexuar mbi punën apo mënyrën si i prezantoheni botës, zgjidhni dorën që përdorni më shumë. Ndërsa për lidhjet, ëndërrat ose problemet emocionale, shihni dorën tjetër. Nesë nuk i dalloni mirë vijat e dorës, mbylleni pakëz pëllëmbën dhe shiheni nën dritë të fortë.

Mbani mend se nëse një vijë është më pak e dukshme, do të thotë se ka nevojë për veprim në atë fushë të jetës. Ndërkohë një vijë e thellë, do të thotë se karakteristikat e lidhura me të janë të forta dhe të zhvilluara mirë. 

Hap pas hapi: Si ta lexoni pëllëmbën e dorës

Vija e kokës 

Nëse keni:

1. Vijë të shkurtër (që mbaron rreth mesit të pëllëmbës)-Tregon se jeni mendimtar i shpejtë dhe që arrini në përfundime  pa e zgjatur shumë.

2. Vijë të gjatë e të drejtë (që zgjatet përgjatë pëllëmbës drejt gishtit të vogël)-Analizoni shumë. Shpesh e gjeni veten duke menduar e stërmenduar të njëjtën gjë para se të merrni një vendim.

3. Vijë që ndahet në dy pjesë-I ndjeshëm ndaj të tjerëve. Mund t’a ndryshoni shpesh mendjen.

4. Vijë  të gjatë dhe  e harkuar (që zbret drejt këndit të poshtëm të pëllëmbës)-Jeni mendimtar kreativ që që mund të mendoni shumë zgjidhje të mundshme për një situatë.

Hap pas hapi: Si ta lexoni pëllëmbën e dorës

Vija e zëmrës 

Nëse keni:

1. Vijë të gjatë  e të drejtë (që mbaron poshtë gishtit tregues si në figurë)-Jeni racionalë dhe analizues, që i merrni gjithnjë në konsideratë ndjenjat e të tjerëve dhe njerëzit ju vlerësojnë për këtë.

2. Vijë të shkurtër e të drejtë (që mbaron midis gishtit të mesit dhe atij tregues)-Ju keni nevojë për lirinë tuaj. E tregoni dashurinë më shumë nëpërmjet veprimeve sesa fjalëve.

3. Vijë e gjatë e harkuar (harkohet lart drejt bazës së gishtit të mesit)-ju drejtojnë pasionet dhe dëshirat tuaja, dhe nuk ju intereson kush e di këtë.

4. Vijë e shkurtër e harkuar (harkohet lart gati 1cm nën bazën e gishtit të mesit)-jeni të rezervuar dhe preferoni grupet e vogla ndaj atyre të mëdha. Mund të hapeni nëse jeni vetëm me një person tjetër.

5. Vijë me dy ose më shumë X-e në pjesën dalëse të pëllëmbës-Keni përjetuar një tradhëti të madhe.

6. Vijë që ndahet në dy pjesë-Keni zakon t’i anashkaloni emocionet tuaja duke i kushtuar më shumë rëndësi nevojave të të tjerëve.

Hap pas hapi: Si ta lexoni pëllëmbën e dorës

Vija  e jetës (The Life Line)

Nëse keni:

1. Vijë të gjatë (që harkohet rreth muskulit të gishtit të madh dhe përfundon në bazën e pëllëmbës si në figurë)-jeni një shkëmb i fortë ku njerëzit mbështeten në situata të vështira.

2. Vijë të shkurtër (që mbaron rreth mesit të pëllëmbës)-Kur gjërat bëhen të vështira, të qëndruarit i zënë me punë ju bën të ndiheni të sigurt e të mbrojtur.

3. Vijë e zbehtë-Ju duhet të qetësoheni herë pas here. Joga, meditimi, ecja ose edhe lojrat do t’ju bëjnë mirë.

4. Vijë e thyer-Çdo thyerje në vijë përfaqëson një eksperiencë traumatike që ka ndikuar edhe në vendimmarrjen tuaj.

Burimi: Allure

MOS I HUMBISNI