High Tech

Si të shihni dhe fshihni gjithë çfarë Google di për ju

Shkruar nga Anabel

22 Janar 2021

Si të shihni dhe fshihni gjithë çfarë Google di për

Google ruan automatikisht të gjitha të dhënat tuaja sapo identifikoheni (sign in) - duke filluar nga historiku i këkimeve dhe lundrimit në internet, vendndodhja përmes Google Maps e deri te historiku i videove në YouTube.

Bazuar te këto të dhëna, Google shfaq reklama për ju, sugjeron web-series, njeh restorantet tuaja të preferuara dhe shumë, shumë gjëra të tjera. Sidoqoftë, gjiganti i teknologjisë ofron një mjet për të parë, ekzaminuar dhe fshirë të dhënat në serverat e tij.

Për të parë se çfarë Google di për ju si edhe për të menaxhuar të dhënat, veproni si në vijim:

1. Shkoni te Google.com.
2. Teksa jeni të regjistuar, klikoni ikonën në formë rrethi në këndin e sipërm të djathtë (fotoja juaj në email).

Si të shihni dhe fshihni gjithë çfarë Google di për

3. Klikoni “Manage your Google account”
4. Klikoni te “Data & Personalization”, ku do të shihni “Activity Controls”

Si të shihni dhe fshihni gjithë çfarë Google di për

5. Klikoni te “My Activity” te “Activity and timeline”

Si të shihni dhe fshihni gjithë çfarë Google di për

Pas këtyre hapave, do t’ju shfaqen të gjitha të dhënat që Google di për ju. Përmes opsioneve “On” dhe “Off” mund të zgjidhni që motori i kërkimit të ruajë ose jo aktivitetin tuaj në Web dhe aplikacion, historikun e vendodhjes apo atë të YouTube-it.

Si të shihni dhe fshihni gjithë çfarë Google di për

MOS I HUMBISNI