Bota

Ndahet nga jeta ikona e radios dhe televizionit, Larry King

Shkruar nga Anabel

23 Janar 2021

Ndahet nga jeta ikona e radios dhe televizionit, Larry King

Larry King, intervistuesi dhe moderatori legjendar i CNN ka ndërruar jetë në moshën 87-vjeçare. Për më shumë se 5 dekada me radhë, King ka intervistuar rreth 50,000 njerëz nga të gjitha sferat e jetës, që nga presidentët e Amerikës, e deri tek mashtruesit, qytetarë të thjeshtë apo ekspertët e "UFO-ve".

Lajmin për ndarjen nga jeta e konfirmoi djali i folësit të famshëm, i cili u tërhoq nga karriera shumë vjeçare në 2010-ën, pas regjistrimit të më shumë se 6000 episodeve të programit me famë botërore tek CNN, “Larry King Live."

Mjeshtri i radios dhe televizionit, kohët e fundit po trajtohej për Covid-19, ndonëse nuk dihet nëse ishte ose jo ky shkaku i vdekjes.

King, i rritur në Brooklyn ishte djali i dy emigrantëve europianë. Edhe pse nuk ndoqi kurrë një universitet, Larry King nisi herët karrierën e tij në një radio lokale, për të vijuar më vonë me programin e famshëm tek CNN për 25 vite rresht.

Edhe pse për njerëzit ishte gjithnjë i dashur, tragjeditë në jetën e tij personale nuk munguan. King humbi dy nga fëmijët e tij të rritur njëri pas tjetrit: djalin 65-vjeçar dhe vajzën, 52.

Mënyra se si i dëgjonte dhe bashkëbisedonte me të ftuarit e tij pa i ndërprerë ishte çfarë e dallonte nga gjithë të tjerët.

Burimi: The New York Times & CNN

MOS I HUMBISNI