QUIZ

Quiz: Sa mirë i njihni filmat e vjetër shqiptarë

Shkruar nga Anabel

26 Janar 2021

Quiz: Sa mirë i njihni filmat e vjetër shqiptarë

Mjafton t'i keni parë të paktën 1 herë gjithë listën e filmave më poshtë, për të fiksuar batutat më të spikatura të tyre. Shprehjet më poshtë janë fraza të shkëputura nga filma të vjetër dhe shumë të famshëm shqiptarë, por jo dhe aq për brezin e ri. Provoni veten sa mirë e njihni kinematografinë e vjetër shqiptare.

#1.

"S’kisha bërë ndonjëherë nga këto anonimet, thash ta provoja njëherë!"

#2.

Ç’ti bëjmë drejtorit që është zemërmirë...

#3.

"Zemra? Zemra do bëjë të sajën!"

#4.

"Bishtin e qenit, sado ta drejtosh prap bisht qeni mbetet!"

#5.

“Me cilin sy e pe, me atë me xham apo me atë pa xham?”

#6.

“Po me urën ç’patën xhanëm?”

#7.

“Jo po ta dijë ai, se po u nxeha unë i thyej të gjitha, me pjata e me filxhanë!”

#8.

"Çuni mi çuni!"

#9. 

"Po bota, ç'do të thotë bota?"

#10.

"Kjo është midhja, mbretëresha e liqenit tonë!"

Quiz: Sa mirë i njihni filmat e vjetër shqiptarë

Urojmë t'i keni gjetur të gjitha, por që ta konfirmoni këtë, hidhini një sy përgjigjeve të sakta. 

#1.

Pallati 176

#2.

Lulkuqet mbi mure

#3.

8 persona plus

#4.

Dora e ngrohtë

#5.

Kapedani

#6. 

Kur zbardhi një ditë

#7. 

Shi në plazh

#8.

Zëvendësi i grave

#9. 

Përrallë nga e kaluara

#10.

Dy herë mat

Poll

MOS I HUMBISNI