Style Tips

Asnjë veshje me këtë ngjyrë: Zyrtarisht, kjo është nuanca më pak tërheqëse

Shkruar nga Anabel

6 Prill 2021

Asnjë veshje me këtë ngjyrë: Zyrtarisht, kjo është

Vetëm nëse do të dilni me dikë që nuk e keni qejf apo ju besdis më shumë seç duhet, mund ta vishni një fustan me ngjyrën që do të shihni më poshtë dhe besojeni ose jo, do të shpëtoni nga një i dashuruar më shumë. Opaque Couche- një ngjyrë mes kafes dhe jeshiles, është zyrtarisht ngjyra më e shëmtuar në botë. 

Asnjë veshje me këtë ngjyrë: Zyrtarisht, kjo është

Pantone 448 C, emri shkencor i kësaj ngjyre, është përcaktuar si "ngjyra më e urryeshme, më e shëmtuar në botë."

Në 2012-ën, qeveria australiane punësoi agjencinë GfK për të gjetur një mënyrë që njerëzit të hiqnin dorë nga duhani. Shkencëtarët i vunë vetes për qëllim të dizenjonin paketimin më të shëmtuar të cigareve, në mënyrë që njerëzit pa vetëdije të ishin më pak të prirur për ta blerë.

Asnjë veshje me këtë ngjyrë: Zyrtarisht, kjo është

Ata zbuluan se ngjyra më pak tërheqëse nga të gjitha, ishte pikërisht kjo nuancë mes kafes dhe jeshiles. Për ta zbuluar u deshën 3 muaj, 7 studime dhe mbi 1 mijë duhanpirës për të kuptuar cila ishte paketa që do i bënte ata më pak të dëshironin të blinin duhan. Gjithashtu ngjyra të tjera si e bardha, bezha, grija e errët dhe ngjyra e mustardës, ishin mjaft të papëlqyeshme për shumicën e njerëzve.

Burimi: Cosmopolitan

MOS I HUMBISNI