KORONAVIRUS

Komiteti i Ekspertëve lë në fuqi masat kufizuese: Deri kur?

Shkruar nga Anabel

7 Prill 2021

Komiteti i Ekspertëve lë në fuqi masat kufizuese: Deri kur?

Pavarësisht rasteve pozitive në ulje dhe situatës së qëndrueshme të Covid-19 në vend, masat  kufizuese do të mbeten në fuqi të paktën edhe për 2 javët e ardhshme. 

Gjatë komunikimit të fundit, Komiteti i Ekspertëve vendosi që fasha orare të vijojë 06:00-20:00 për lëvizjen dhe aktivitetin e bizneseve, përjashto këtu ata që do t'i duhet të lëvizin pas këtij orari për arsye specifike. Sipas ekspertëve, situata është pozitive, por jo aq sa të ndikojë në ndryshimin (lehtësimin) e masave.

“Masat kanë qenë efikase me intensitet të mesëm. Një nga arritjet më të mëdha të këtyre javëve ka qenë fushata e vaksinimit jo vetëm në drejtim të numrit të madh të vaksinimeve që janë bërë. Shqipëria ka zënë vendin e parë në rajon dhe kjo falë gjetjes së sasisë së vaksinave. Ky proces vazhdon me ritme të mira. Megjithatë, situata nuk është aty ku duhet të jetë! Mbetet në fuqi ora policore."- u shpreh Mira Rakacolli.

 

MOS I HUMBISNI