Sex

A është normale të ndjeni dhimbje gjatë seksit, pas periodave?

Shkruar nga Anabel

28 Qershor 2021

A është normale të ndjeni dhimbje gjatë seksit, pas

Përgjigja e trupit tonë ndaj seksit nuk është diçka statike. Mund të varet nga një mori variablash, nga ndjenja e lëndimit pas një stërvitjeje deri te lidhja emocionale me partnerin tuaj, dhe po, madje edhe në fazën e ciklit tuaj menstrual. Por nëse përjetoni seks të dhimbshëm pas menstruacioneve, nuk jeni vetëm.

Dhimbja gjatë seksit pas periodave është mjaft e zakonshme për disa arsye. Së pari, menstruacionet mitra juaj është veçanërisht "e butë" në ditët menjëherë pas ciklit. Kjo do të thotë që ju mund të jeni më të ndjeshëm ndaj ndjesive fizike të seksit, qoftë kjo kënaqësi apo dhimbje.

Ndërsa nuk ka asnjë provë që sugjeron se është normale të përjetosh çdo lloj dhimbjeje të fortë nga seksi edhe pas periodave, disa shqetësime të lehta janë krejt normale. 

Disa njerëz përjetojnë thatësi të vaginës pas periodave, gjë që ndonjëherë i atribuohet mitit krejtësisht të pabazuar se tamponët thithin të gjithë lagështinë natyrale nga brenda vaginës. Ndërsa puna e një tamponi është të thithë gjakun, nuk ka asnjë indikacion që tregon se përdorimi i tamponit është i lidhur me thatësinë e vaginës. Nëse keni probleme për t'u lagur, ka shumë "fajtorë" të tjerë të mundshëm për t'u marrë parasysh - përfshirë nivelet e estrogjenit. Thatësia në ditët pas menstruacioneve mund të lidhet me një rënie të estrogjenit që ndikon në nivelin e përgjithshëm të lagështisë së vaginës. Thatësia gjatë seksit krijon fërkime, të cilat mund të jenë të pakëndshme, ose edhe shumë të dhimbshme.

Për çdo rast, flisni me një gjinekolog dhe komunikoni me partnerin tuaj!

Burimi: Elite Daily

MOS I HUMBISNI