Sex

Sindroma e 'penisit të artë' është ndoshta arsyeja pse je single: Çfarë është?

Shkruar nga Anabel

14 Korrik 2021

Sindroma e 'penisit të artë' është ndoshta arsyeja

Termi "sindroma e penisit të artë" (golden penis syndrome), u propozua nga Sarah Lawrence, studente në një ambient ku 75% e njerëzve janë gra dhe vetëm 25% burra - për të përshkruar atë që mund të ndodhë në mjedise (shkolla, qytete, shtete) ku gratë heteroseksuale janë më të shumtë se burrat heteroseksualë.

Në thelb, kjo do të thotë se duke qenë se ka më pak djem, rrjedhimisht më pak konkurrenvë, ata mund të fitojnë një sens të tepruar vetëvlerësimi dhe të mos përpiqen aspak. Pra, ndonëse këta djem mund të mos kenë asgjë të veçantë, duke qenë se janë "më pak", "vajzat besojnë se kanë 'the golden' penis". Një ide të ngjashme mbështet edhe autori Jon Birger, i librit "Make Your Move".

Padyshim, jo çdo grua dëshiron të jetë në një marrëdhënie serioze, por për ato që duan, kjo mund të jetë vërtet problematike. Në këtë kontekst, djemtë e dinë se kanë më shumë opsione dhe teorikisht, mund të vazhdojë të "përputhen" me gra të reja dhe të kenë më pak nxitje për t'u përkushtuar në një lidhje afatgjatë.

Në një këndvështrim pak më ndryshe ekziston edhe mundësia tjetër: Më pak djem, më pak opsione për vajzat, rrjedhimisht më shumë vajza single. 

Vini re ambientin përreth: punë, universitet etj? Si është raporti burra/gra? Sido që të jetë, mos u demoralizoni. Sot, ka shumë mënyra për të dalë në takime, për njohje dhe lidhje (Tinder, rrjete të tjera sociale, një klub etj). E rëndësishme është, të mos harroni vlerat tuaja dhe të kuptoni se lidhja është diçka që duhet ta bëni se e ndjeni, jo sepse mendoni se "ka ardhur koha", "po ju ikën koha etj".

Burimi: Cosmopolitan

 

MOS I HUMBISNI