Sex

Ç'të bëni kur mendoni se organi i partnerit është 'shumë i madh' për ju: Ekspertët përgjigjen!

Shkruar nga Anabel

21 Korrik 2021

Ç'të bëni kur mendoni se organi i partnerit

Jam një grua 56-vjeçare, e ndarë prej vitesh nga një martesë 20-vjeçare. Ish-bashkëshorti im u largua për të jetuar me gruan me të cilën kishte pasur një lidhje. Martesa jonë nuk kishte qenë në rregull prej vitesh dhe aktiviteti ynë seksual ishte zvogëluar në mënyrë drastike. Kam një mik që është në të njëjtën moshë me mua dhe kemi vendosur të jemi "shokë me benefite" - por thjesht nuk po i shoh dot "benefitet"/përfitimet e mia.

Ai nuk penetron dot te unë dhe ose jam "ngushtuar" unë ose ai është shumë i madh për mua. Pas 20 vitesh martesë, nuk mund të them se kam patur ndonjë jetë seksuale aktive, prandaj më vjen inat për këtë. Ne kënaqemi me mënyra të tjera, por penetrimi është i pamundur. Para se të këshillohem me një mjek, dua të pyes: "Mos po bëj ndonjë gabim?"

Pamela Stephenson Connolly, psikoterapiste me bazë në SHBA, e specializuar në trajtimin e çrregullimeve seksuale shprehet:

"Ju nuk po bëni asgjë keq. Në fakt, është e mrekullueshme që ju e kuptoni vlerën erotike të seksit pa penetrim. Pas një periudhe të gjatë mungese seksi -  dhe me shumë gjasë zvogëlim hormonal - disa gra përjetojnë disa atrofi vaginale, që kufizojnë penetrimin me një penis të çdo madhësie." 

Merrni parasysh të eksperimentoni me vetë-penetrim të butë dhe të përdorni lubrifikim. Kjo mund t'ju ndihmojë të kuptoni fiziologjinë tuaj aktuale gjenitale. Sidoqoftë, do ishte mirë të konsultoheni me një gjinekolog. rajtimet tipike përfshijnë terapi hormonale, terapi seksuale dhe zgjerim të vaginës.

Burimi: Guardian

MOS I HUMBISNI