Sex

Disa arsye të mundshme pse disa njerëz kanë fetish këmbët

Shkruar nga Anabel

1 Gusht 2021

Disa arsye të mundshme pse disa njerëz kanë fetish

Çfarë është saktësisht një fetish për këmbët?

Një fetish këmbësh është një interes seksual për këmbët. Me fjalë të tjera, këmbët, gishtërinjtë dhe kyçet e këmbës i eksitojnë. Fetish - një formë e dëshirës seksuale në të cilën kënaqësia lidhet me diçka jo të zakonshme ose me një objekt të veçantë.

Kjo preferencë e veçantë për këmbët mund të ndryshojë nga personi në person. Disa njerëz eksitohen vetëm duke parë këmbët. Të tjerëve mund t'u duken tërheqëse thonjtë e lyer, bizhuteri ose zbukurime të tjera. Të tjerë përjetojnë kënaqësi seksuale duke trajtuar këmbët, si masazhimi ose adhurimi i tyre.

Është e zakonshme?

Një fetish i këmbëve konsiderohet një fetish i zakonshëm seksual. Kjo do të thotë se flitet dhe kuptohet më shpesh sesa disa lloje të tjera.

Pse njerëzve u pëlqejnë?

Ashtu si me preferencat e veshjeve ose stilet e muzikës, ngacmimet seksuale ndryshojnë. Megjithatë, nuk është e qartë se çfarë kanë këmbët tërheqëse, por disa teori janë ofruar për të shpjeguar pse disa njerëz janë tërhequr vetëm nga këmbët.

Biologjia: Këmbët kanë mbaresa nervore dhe mbaresat nervore janë të barabarta me kënaqësi më të mëdha, shpesh më intensive.

Aspekti i poshtërimit: Kjo krijon një dinamikë që disa njerëz e konsiderojnë tërheqëse. Ata pëlqejnë të ndihen "më të ulët" se partneri dhe u pëlqen të kenë këmbët e tyre në trup si një formë loje fuqie.

Aspekti i dominimit: Nënshtrimi dhe sundimi është një lojë e fuqisë për disa çifte. Këmbët janë vetëm një pjesë e kësaj strukture.

Burimi: Healthline

MOS I HUMBISNI