Lëkura

Mikrodermabrazion: Ç’duhet të dini për këtë trajtim të lëkurës

Shkruar nga Anabel

13 Shtator 2021

Mikrodermabrazion: Ç’duhet të dini për këtë

Mikrodermabrazioni është një procedurë e njohur e trajtimit të lëkurës, minimalisht invazive e përdorur për të rinovuar tonin dhe strukturën e përgjithshme të lëkurës. Ja ç’duhet të dini paraprakisht.

Mikrodermabrazioni mund të përmirësojë pamjen e dëmtimit të diellit, rrudhave, vijave të imta, njollave të moshës, shenjave të akneve, melasmës dhe shqetësimeve dhe gjendjeve të tjera të lidhura me lëkurën.

Kjo procedurë përdor një aplikues special me një sipërfaqe gërryese për të fshirë butësisht shtresën e trashë të jashtme të lëkurës.

Mikrodermabrazion: Ç’duhet të dini për këtë

Mikrodermabrazioni konsiderohet një procedurë e sigurt për shumicën e llojeve dhe ngjyrave të lëkurës. Njerëzit mund të zgjedhin të bëjnë procedurën nëse kanë shqetësimet e mëposhtme të lëkurës:

- vija të holla dhe rrudha
- hiperpigmentim, njolla moshe dhe njolla kafe
- pore të zgjeruara dhe pikat të zeza
- strija
- ton dhe strukturë të pabarabartë të lëkurës
- melasma
- dëmtim nga dielli

Mikrodermabrazion: Ç’duhet të dini për këtë

Efektet anësore të zakonshme të mikrodermabrazionit përfshijnë ënjtje dhe skuqje. Këto zakonisht largohen brenda pak orësh pas trajtimit.

Ju mund të shihni rezultate të dukshme menjëherë pas procedurës. Numri i seancave të mikrodermabrazionit të nevojshëm varet nga ashpërsia e shqetësimeve të lëkurës.

MOS I HUMBISNI