Celebrity

‘Ai më futi frikën e Zotit’: Dëshmitë shokuese nga gjyqi i R Kelly-t

Shkruar nga Anabel

28 Shtator 2021

‘Ai më futi frikën e Zotit’: Dëshmitë shokuese

Këngëtari R Kelly u shpall fajtor për drejtimin e një skeme kriminale që merrte fëmijë dhe gra dhe i ekspozonte ndaj seksit të padëshiruar dhe torturimeve mendore. Disa nga momentet kyçe të gjykimit të tij janë:

Një ish-menaxher i turneve të Kelly-t i tha gjykatës se ai i dha ryshfet 500 dollarë një punonjësi të qeverisë për t'i dhënë këngëtares Aaliyah një letërnjoftim të rremë, kështu që Kelly mund të martohej me të kur ajo ishte 15 vjeç.

Demetrius Smith tha se ai kishte paguar një punonjës në një zyrë të mirëqenies në Chicago për të prodhuar letërnjoftimin, në mënyrë që Kelly të martohej me Aaliyah pasi ai filloi një marrëdhënie seksuale me të dhe besonte se kishte mbetur shtatzënë. Kelly ishte 27 vjeç në atë kohë.

Një dëshmitare pretendoi se ajo e kishte parë Kelly-n duke abuzuar seksualisht me Aaliyah në vitin 1993, kur Aaliyah ishte 13 ose 14 vjeç. Prokurorët thanë se Kelly donte të përdorte martesën për të mbrojtur veten nga akuzat penale që lidheshin me marrëdhënien seksuale me një të mitur dhe parandaloni që ajo të dëshmojë kundër tij.

Aaliyah ndërroi jetë në një aksident ajror në vitin 2001 në moshën 22-vjeçare.

Jerhonda Pace, një nga akuzueset kryesore, përshkroi se ai e mbyti dhe e la pa ndjenja pasi theu “rregullat e Rob”, sipas të cilave Kelly kontrollonte se kur ajo hante, çfarë vishte dhe nëse mund të përdorte tualetin.

Pace tha se ishte 16 vjeç kur pati per herë të parë marrëdhënie seksuale parë me Kelly-n në vitin 2009, pasi i kishte thënë se ishte më e madhe. Kur më vonë moshën e vërtetë, ai vazhdoi lidhjen deri në vitin 2010.

Pace, e cila u intervistua për dokumentarin “Lifetime Surviving R Kelly” në vitin 2019, tha se ai abuzoi fizikisht me të në shumë raste gjatë lidhjes.

Një dëshmitare tha se Kelly e kishte rrahur me një këpucë dhe qëllimisht e infektoi me herpes.

Gruaja, e identifikuar vetëm si "Jane Doe", tha se ishte 17 vjeçe kur ndodhi abuzimi në vitin 2015. Ajo tha se e takoi Kelly-n teksa ai po performonte në një turne. Ajo donte të ishte këngëtare dhe gënjeu për moshën, duke thënë se ishte 18 vjeç.

Dëshmitarja tha se nuk kishte asnjë interes romantik për Kelly-n, por donte kontributin e tij në karrierë e saj.

Shenja e parë e telasheve, tha ajo, ndodhi kur Kelly i ofroi një audicion, por tha se ai duhej të ejakulonte para se të ndodhte. Dëshmitarja tha se ata filluan të bënin rregullisht marrëdhënie seksuale dhe Kelly pothuajse gjithmonë i filmonte takimet.

Ajo tregoi se u dhunua fizikisht pasi Kelly e pa duke i dërguar një mesazh një shoku. Ndër të tjera, tregoi se ai me qëllim e infektoi me herpes. "Ky njeri me qëllim më dha diçka që ai e dinte se kishte," tha ajo. "Ai mund të kishte kontrolluar situatën."

Kelly detyroi gratë të shkruanin letra të rreme, duke detajuar sesi ato ishin abuzuar nga anëtarët e familjes ose kishin kryer krime, për të siguruar besnikërinë e tyre ndaj këngëtarit.

“Në thelb duheshin që të shfrytëzoheshin për të mbrojtur atë," tha një dëshmitare. Dëshmitarja gjithashtu tha se Kelly e kishte detyruar të filmonte video poshtëruese si ndëshkim, duke përfshirë një ku i ishte thënë të lyente fytyrën me jashtëqitje dhe ta vendoste në gojë dhe të vepronte sikur e shijonte.

Ajo tha se pas kryerjes së aktit Kelly kishte thënë se "nuk ishte mjaftueshëm e përfshirë" dhe e kërcënoi se do ta detyronte ta "përsëriste".

Një grua e përshkroi Kelly-n si një burrë "kontrollues dhe frikësues" i cili "mundi të fuste frikën e Zotit tek unë shumë shpejt”.

Dëshmitarja, e prezantuar para jurisë vetëm si "Stephanie", tha se ajo pati një lidhje me Kelly pasi e takoi në një dyqan Nike në Chicago. Stephanie tha se Kelly e urdhëroi atë ta thërriste "Daddy" dhe tha se ai filmonte ndërveprimet e tyre seksuale dhe i bërtiste për mosbindjen ndaj urdhrave të tij.

Ajo kujtoi se një herë shkoi në një restorant me Kelly-n dhe dy miqtë e tij dhe tha se ishte udhëzuar të mos fliste me burrat gjatë vaktit. Ajo shtoi se Kelly u tha miqve që nuk ishte ndonjë punë e madhe që pëlqente vajzat e reja. Stephanie tha se Kelly e krahasoi veten me këngëtarin Jerry Lee Lewis, i cili u martua me një kushërirë 13-vjeçare.

"Unë jam një gjeni. Ne duhet të jemi në gjendje të bëjmë atë që duam," tha Kelly, sipas Stephanie.

Akuzat kundër Kelly morën vëmendje të madhe pas dokumentarit të vitit 2019 “Lifetime Surviving R Kelly”, i cili eksploroi pretendimet se shumë njerëz e mbrojtën Kelly-n dhe i detyroi viktimat e tij që të heshtnin për dekada të tëra. 

Kelly, i njohur për hitin e vitit 1996 “I Believe I Can Fly”, mund të dënohet deri në 20 vjet burg. Dënimi është caktuar për t’u vendosur më 4 maj. Ai mohoi çdo keqbërje.

Burimet: Guardian, Page Six

MOS I HUMBISNI