KORONAVIRUS

Rikthimi i studentëve në auditorë: Si do të veprohet me testet dhe vaksinat

Shkruar nga Anabel

13 Tetor 2021

Rikthimi i studentëve në auditorë: Si do të veprohet me

Më 18 tetor, studentët dhe pedagogët do t'i rikthehen auditoreve për të nisur vitin e ri shkollor. Një prej kushteve kryesore të rikthimit fizik në universitete është vaksina ose në të kundërt, paraqitja e një testi PCR.

Që kjo të realizohet me sukses kërkohet përgatitje edhe nga ana e universiteteve në të gjithë vendin, por sa janë realisht?

Gjatë një interviste për "Abc Live" zëvendësrektorët e universiteteve të Durrësit, Elbasanit dhe Vlorës u shprehën se do të ketë një vendim pasi të kryhet verifikimi i studentëve të vaksinuar apo i atyre të pajisur me teste negativë.

“Ditën e hënë ne fillojmë mësimin në auditorë dhe do kemi një proces të verifikimit të testeve dhe vaksinave. Pasi të kemi një situatë më të qartë do vijojmë me vendimet. Nuk ka shumë vend për vendime pasi ne e dimë që mësimi do të fillojë në auditore."

Të tjerë, u shprehën se javën e parë të shkollës do të mjaftohen edhe me vetëm njërën dozë të vaksinës, ndonëse studentët do të duhet të paraqiten të gjithë me maska.

“Prej ditës së hënë janë ngritur dy qendra vaksinimi pranë fakulteteve të universitetit tonë. Është bërë sensibilizimi i studentëve për t’u vaksinuar. Nuk ka pasur pjesëmarrje masive në këto dy ditë. Në javën e parë do të mjaftohemi edhe me një dozë vaksinimi. Studentët do jenë të gjithë me maska. Edhe pedagogët. Edhe stafi administrativ. Edhe me një dozë vaksinimi mund të jenë pjesë e auditorit".- përfunduan ata.

MOS I HUMBISNI